Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Božićna čestitka

Jer, dijete nam se rodilo, sina dobismo…“ (Iz 9,5-6)

Dragi prijatelji,

vjerujem da u ovim nesigurnim vremenima mnogi čeznu za mirom. No, kako doći do mira o kojem nam Biblija govori? Inflacija je velika, mirovine i plaće su male, mnoge mlade obitelji odseljavaju se, a tu su i strašni ratovi u Ukrajini i Izraelu.

Samo je jedan način da se od nesigurnosti, nemira i rata dođe do sigurnosti i mira, a to je prihvatiti ruku pomirenja koju Bog, u osobi Isusa Krista pruža tebi i meni. Ta on je Knez, vladar mironosni. On donosi mir u tvoje i moje srce ako je ono otvoreno za Njega.

U Starome zavjetu čitamo da je izraelski narod zbog vlastita grijeha bio često napadan od susjeda ili da je čak bio odveden u ropstvo — čitav narod. I onda kad bi Izraelci u toj muci i patnji ropstva zavapili Bogu, Bog bi ih čuo i uslišao te ih vratio u njihovu zemlju, zemlju koju je Abraham dobio na dar kao Obećanu zemlju. Tada bi se Izraelci vratili Bogu, Svetome pismu i živjeli po zapovijedima koje im je Bog dao. Tako su Izraelci bili izmireni s Bogom, živjeli su u miru sa svojim susjedima, a Obećanom zemljom bi doista „tekao med i mlijeko“.

Dakle, i nama se danas pruža prilika da se izmirimo s Bogom, s Knezom mironosnim. Bog je pružio svoju ruku k tebi i meni na križu. Na nama je da tu ruku pomirenja prihvatimo i čvrsto držimo — do kraja života kako bi ušli u život vječni. A kad se izmirimo s Bogom bit ćemo i u miru s ljudima. Isus kaže „blago mirotvorcima“. Ako uspijemo postići mir u našem susjedstvu, na radnome mjestu, u našem selu ili gradu, doista mir Kristov „nadaleko će se sterat’“.

Neka Vam bude blagoslovljen Božić i mir Kristov u srcu.

              U ime Protestantskog evanđeoskog vijeća u Republici Hrvatskoj,

                                                                                                           Mladen Dominić

                                                                                          Predsjednik Vijeća Kristovih Crkava u RH

Ostale teme

Vijesti

Održan EEA Balkan Learning Community u Albaniji

Vijesti

Izazov 40 „Čisto srce stvori mi“ – susret suradnika

Vijesti

Petehi zovu

Vijesti

Konferencija ‘Connect’ održana u Sofiji

Vijesti

Seminar o revitalizaciji crkve u Zagrebu

Vijesti

Ekumenski molitveni susret u Hrvatskom saboru