Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Božićno bogoslužje EPC Grada Zagreba

Dana 25. prosinca 2022. godine u Zagrebu je održano Božićno bogoslužje Evanđeoskih pentekostnih crkava (EPC) Grada Zagreba u kojoj su sudjelovale EPC Jelenovac, EPC Novi savez, EPV Novi Zagreb, EPC Radosna vijest, EPC Stijena spasenja i EPC Zajednica Kristovih učenika te EPC Put istine (Sesvete).

Uvodni pozdrav i molitvu uputio je pastor EPC Stijena spasenja Ratko Medan, koji je istaknuo, između ostalog, kako je ova služba vrijeme iskazivanja poštovanja i ljubavi prema Isusu Kristu kojem jedinome pripada sva slava, hvala i čast te je pozvao vjernike da to učine iskreno s radošću i zahvalnošću.

Pastor EPC Zajednica Kristovih učenika Ivan Kovačević je čitao tekstove iz Novog zavjeta iz Poslanice Galaćanima 2,20 „Živim, ali ne više ja, nego živi u meni Krist. A što sada živim u tijelu, u vjeri živim u Sina Božjega koji me ljubio i predao samoga sebe za mene“ , Poslanice Druge Korinćanima 12,9-10 „Dosta ti je moja milost jer snaga se u slabosti usavršuje. Najradije ću se dakle još više hvaliti svojim slabostima da se nastani u meni snaga Kristova. Zato uživam u slabostima, uvredama, poteškoćama, progonstvima, tjeskobama poradi Krista. Jer kad sam slab, onda sam jak“ te Poslanice Filipljanima 1,6 „Uzdam se upravo u to, da će onaj, koji je počeo dobro djelo u vama, dovršiti ga do dana Krista Isusa“.

Propovijed je održao pastor EPC Jelenovac Goran Punda koji je uvodno pročitao tekst iz Evanđelja po Luki 2,1-20, te je naglasio kako je ovaj događaj povezan s događajem iz Edenskog vrta iz kojeg su, nakon pada u grijeh, izbačeni Adam i Eva, koji su se u strahu skrivali od Boga zbog učinjene pogreške (Postanak 3,1-24).

Tim primjerom ali i  kroz biblijske primjere u povijesti nastanka i razvoja izraelskog naroda te u povijesti ljudskog roda pokazalo se kako je Bog nastojao ponovno i ponovno obnoviti odnos s čovjekom, koji često zbog straha ne želi imati odnos s Bogom i nalazi rješenja u religioznim postupcima čime želi zadovoljiti Boga.

A upravo rođenje Isusa Krista pokazuje kako je sam Bog došao čovjeku, tražio ga, nalazio i ostao s njim te želi s njim imati osobno zajedništvo,  zaključio je pastor Punda, dodajući kako je upravo to poruka Božića gdje Bog želi da hodimo svakodnevno s njima bez straha, u ljubavi i radosti zajedništva.

Završne riječi i molitvu uputio je pastor Medan, koji je u ime EPC u Republici Hrvatskoj i u ime zagrebačkih EPC uputio čestitku za Božić te je pročitao retke iz Prve poslanice Timoteju 6,13-16. Zapovijedam ti pred Bogom, koji sve oživljuje, i Kristom Isusom, koji je položio pred Poncijem Pilatom svjedočanstvo, dobru ispovijest, da držiš ovu zapovijed neokaljanu i besprijekornu do dolaska Gospodina našega Isusa Krista,   što će ga u svoje vrijeme pokazati Blagoslovljeni i jedini vladalac, Kralj nad kraljevima i Gospodar nad gospodarima. Koji jedini ima besmrtnost i prebiva u svjetlosti, kojoj se ne može pristupiti; kojega nitko od ljudi nije vidio, a niti može vidjeti; kojemu čast i vlast vječna! Amen

Tijekom Božićnog bogoslužja slavljenje je vodio glazbeni tim sastavljen od vjernika iz zagrebačkih EPC-a.

Više možete vidjeti OVDJE

Robert Bogešić

Ostale teme

Vijesti

Održana ‘Jedinstvena,’ konferencija za žene

Vijesti

Zajedničko nedjeljno bogoslužje i godišnja skupština Baptističke crkve Zagreb

Vijesti

Konferencija Transformacija tržišta: ”Blagoslov koji obogaćuje”

Vijesti

Progonstvo kršćana danas i kakve to veze ima sa mnom?

Vijesti

Pastori nastavili učiti i razmišljati o revitalizaciji crkve

Vijesti

Svečano otvorena nova zgrada Srednje škole Čakovec