Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Koncert suvremene duhovne glazbe „Razlog nade“

Dana 16. travnja 2023. godine u organizaciji Baptističke crkve Zagreb u Hotelu Academia održan je koncert suvremene duhovne glazbe „Razlog nade“, na kojem su sudjelovali Tim za slavljenje i Mješoviti zbor Baptističke crkve Zagreb.

Uvodnim riječima pastor BC Zagreb Filip Grujić istaknuo je kako će se večeras ispričati kroz pjesmu priča o razlogu nade u životu, o uskrsnuću Isusa Krista i njegove pobjede nad smrću kao pogledu prema boljoj budućnosti.

U prvom dijelu koncerta Tim za slavljenje izveo je pjesme „O preslavan dan“ (autori Mark Hall i Michael Bleecher), „Naš Bog“ (Damir Beki Trbić i Matt Hellyer) i „U tami drhte narodi“ (Ljubica Zemunović).

Mješoviti zbor, kojim je dirigirala Petra Horvat, izveo je pjesme „On je živ“ (Damir Topić), „Haleluja, Ti si hvale dostojan“ (Judith Christie-McAllister), „Pred svetim kraljem“ (Loredana Medan) i „On je uskrsnuo“ (Bo i Elza Jarpehag).

U drugom dijelu koncerta pastor Ivica Horvat, predsjednik Saveza Baptističke crkve u Republici Hrvatskoj uputio je uskršnju poruku.

Tom je prigodom, čitajući retke iz Evanđelja po Ivanu 20,19-29 i Evanđelja po Luki 24,33-44 istaknuo kako osjećaji učenika, koji su zatvoreni u sobi, pokazuju strah i sumnju, ali reakcija Isusa Krista potvrđuje njegovu ljubav  i želju da ima zajedništvo s čovjekom. Isus Krist razumije naš strah, naša zaključavanja i zatvaranja, ali Isus, kroz pozdrav „mir s vama“ nudi samog sebe kao jedinstveni mir u ovom nemirnom i nestabilnom svijetu u čovjeku i oko njega.

Kao što je Toma susreo uskrslog Gospodina tako je i nama danas upućen poziv da otvorimo svoja vrata srca u koja Krist želi ući i boraviti, zaključio je pastor Horvat.

Po završetku uskršnje poruke Tim za slavljenje je izveo pjesme „Kako divno je ime to“ (Brooke Fraser Ligertwood), „Od nakraj zemlje“ (Katarina Prokopić), „Živog Isusa slavi“ (Gary Oliver) i „Haleluja, Isus živi“ (Ron Kenoly).

Pastor Grujić je, po završetku koncerta, pozvao nazočne na druženje i razgovor uz Uskršnji domjenak.

Robert Bogešić

Ostale teme

Vijesti

Konferencija Transformacija tržišta: ”Blagoslov koji obogaćuje”

Vijesti

Progonstvo kršćana danas i kakve to veze ima sa mnom?

Vijesti

Pastori nastavili učiti i razmišljati o revitalizaciji crkve

Vijesti

Svečano otvorena nova zgrada Srednje škole Čakovec

Vijesti

Koncert „Psalmi: Večer glazbe i slike“

Vijesti

Dr. Jerry Root: Problem zla