Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

53. Biblijski kamp Kristove crkve „Ovaj svijet nije moj dom“

Na otoku Ugljanu u kampu Činta održan je od 13. do 20. kolovoza 2022. godine 53. Biblijski kamp Kristove crkve pod nazivom “Ovaj svijet nije moj dom ”, na kojem je sudjelovalo 90-tak vjernika.

Predavač je bio Patrick Boyns (London, UK), koji predaje na Britanskoj biblijskoj školi, gdje je trenutno dekan. Služio je u mnogim crkvama po Ujedinjenom Kraljevstvu, a propovijedao je i na mnogim mjestima po Europi i Aziji.

Tijekom kampa, u večernjim satima Boyns je održao predavanja s temama „Tko sam ja“ (subota, 13. kolovoza), „Vatrene kočije“ (nedjelja, 14. kolovoza), „Drugačiji pogled na stvar“ (ponedjeljak, 15. kolovoza), „Sukob različitih kultura (utorak, 16. kolovoza), „Stranci i došiljaci“ (srijeda, 17. kolovoza), i „Vodimo ih kući“ (četvrtak, 18. kolovoza).

Svakog su dana, nakon ručka, održavane grupe na kojima su sudionici razgovarali o temama na temelju kojih je Boyns propovijedao prethodnu večer.

U nedjelju, 14. kolovoza, održano je bogoslužje za sve prisutne na kampu na kojem je Patrick Boyns propovijedao na temu „Stanovnik neba“. Po završetku propovijedi poslužena je Gospodnja večera, koju je vodio propovjednik Mladen Dominić iz Kristove crkve Varaždin, a podijelili su je Silvio i Mario.

U ponedjeljak je na obali kampa održano krštenje koje je vodio propovjednik Dominić, a krstile su se Sara, Željka i Monika. Molitvu blagoslova za krštenice vodili su Jurica i Željko.

Tijekom kampa održavane su razne aktivnost, kao što su bile jutarnje molitve, planinarenja i razne sportske aktivnosti. U četvrtak je upriličena ‘Ribarska večer’ uz roštilj, dok se u petak održao Talent show.

Djeca i mladi održavali su tijekom kampa posebne grupe ispunjene raznim sadržajima i aktivnostima.

Slavljenje Gospodina na pojedinim službama vodili su Jurica iz Varaždina te Drago i Iva iz Zagreba.

U pratnji predavača Boynsa bo je Mark Hill (Northampton, UK) koji je vodio radionicu za tinejđere.

“Zaklinjem vas, braćo, milosrđem Božjim: prikažite svoja tijela za žrtvu živu, svetu, Bogu milu – kao svoje duhovno bogoslužje. Ne suobličujte se ovomu svijetu, nego se preobrazujte obnavljanjem svoje pameti da mognete razabirati što je volja Božja, što li je dobro, Bogu milo, savršeno.” (Rimljanima 12, 1-2)

Robert Bogešić

Ostale teme

Vijesti

Održana ‘Jedinstvena,’ konferencija za žene

Vijesti

Zajedničko nedjeljno bogoslužje i godišnja skupština Baptističke crkve Zagreb

Vijesti

Konferencija Transformacija tržišta: ”Blagoslov koji obogaćuje”

Vijesti

Progonstvo kršćana danas i kakve to veze ima sa mnom?

Vijesti

Pastori nastavili učiti i razmišljati o revitalizaciji crkve

Vijesti

Svečano otvorena nova zgrada Srednje škole Čakovec