Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

12. Globalni liderski samit “Vodi tamo gdje jesi”

12. Globalni liderski samit u Hrvatskoj (The Global Leadership Summit – GLS) pod naslovom „Vodi tamo gdje jesi“ održan je od 10. do 11. studenoga 2023. godine u velikoj dvorani  Mozaik Event Centra, Zagreb.

Prvog dana riječi dobrodošlice i uvodni govor uputili su voditelji programa konferencije Katarina i Danijel Wurzberg, djelatnici Udruge Fokus, a predavanja su putem video linka sudionicima konferencije uputili Erwin McManus, pastor i javni predavač s temom „Promjena uma“ i Pat Gelsinger, direktor u Intal Corporationu s temom „Mapirajte svoj liderski put“.

Između dva predavanja prikazan je video o iskustvu Iryine Los voditeljice Baptističkog bogoslovnog učilišta u Ukrajini u otvaranju 17 WeCare Centara, mjesta za davanje humanitarne i praktične pomoći usred rata u Ukrajini.

Nakon predavanja i diskusije u grupama održana je po šesti put svečana dodjela nagrade „Mali svjetionik za velike ljude“, koja ima za cilj skrenuti pozornost na sve djelatnike bez obzira njihov staž i branšu i koji se u svakodnevnom poslu posebno trude te se želi pokazati kako se cijeni zaposlenike.

Nagrada „Mali svjetionik za velike ljude“ nosi ime dr. Dražena Glavaša, koji je bio osnivač i predsjednik udruge poslovnih ljudi „Partner“ i prvi koordinator GLS-a u Hrvatskoj. Nakon uvodnog pozdrava Kristijana Cinottija, direktora poduzeća Mazars Cinotti koje se bavi revizijom, poreznim i financijskim savjetovanjem te računovodstvom i jednog od osnivača nagrade, dodjelu nagrade je vodio Ivan Topčić, vlasnik tvrtke Tim kabel, Zagreb koju je je ove godine dobila Mirjana Zgrablić-Matika, medicinska sestra iz Doma zdravlja u Pazinu.

Nakon završetka službenog programa voditelji su uputili poziv sudionicima konferencije da mogu nastaviti druženje GLS after partiju koji se održao u organizaciji Centra Ignacije u The Movie Pubu (Savska cesta 141).

Drugog dana, u prvom dijelu predavanja su, nakon uvodnog pozdrava Nolana Sharpa, koordinatora Global Leadership Summita za Hrvatsku i voditelja programa udruge Fokus Svijet zaposlenih, održali Craig Groeschel, osnivač i stariji pastor zajednice Life Chrurch, pod naslovom „Povjerenje je budućnost liderstva“, Erin Meyer, profesorica na INSEAD-u pod naslovom „Njegovanje kulture reinvencije“ i James Clear, osnivač Akademije Habits Academy pod naslovom „Moć atomskih navika“, Ante Mihaljević, edukator, trener i stručnjak poslovne komunikacije „Uvjerenje ide prije rezultata“ i  Michael Jr, komičar koji je govorio o konfliktu kao prilici ili kompromisu.  

Nakon ručka, u drugom dijelu programa, predavanja su održali Liz Bohannon, osnivačica i stariji pastor zajednice Life Church pod naslovom „Usamljeno je na vrhu (ali ne mora biti tako)“, Marijeta Martić, urednica, osnivačica projekta OsnaŽENA i suvoditeljica EHO zajednice mladih, Dallas Jenkins, redatelj i ko-scenarist serije The Chosen (Izabrani), koji je, kroz razgovor s Erwinom Mcmanusom govorio o kreiranju serije The Chosen i razvijanju učinkovitog liderstva te  Patrick Lencioni, osnivač i predsjednik The Table Grupe pod naslovom „Hrabrost u ovakvim vremenima“.

Tijekom konferencije u glazbenom programu sudjelovali su sestre Halužan, Andrej Grozdanov, i Vjenceslac Erceg, dok su ispred dvorane bile izložene knjige “Voljeti ponedjeljak”, “Slučajno menadžer” i “Vođa koji pozitivno djeluje”.

Ove godine je organizirano i u prostorijama Studentskog evanđeoskog pokreta (STEP) u Zagrebu praćenje GLS-a.

Robert Bogešić

Ostale teme

Vijesti

Održana ‘Jedinstvena,’ konferencija za žene

Vijesti

Zajedničko nedjeljno bogoslužje i godišnja skupština Baptističke crkve Zagreb

Vijesti

Konferencija Transformacija tržišta: ”Blagoslov koji obogaćuje”

Vijesti

Progonstvo kršćana danas i kakve to veze ima sa mnom?

Vijesti

Pastori nastavili učiti i razmišljati o revitalizaciji crkve

Vijesti

Svečano otvorena nova zgrada Srednje škole Čakovec