Da svi budu jedno kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, neka i oni u nama budu... (Iv 17,21)

Punoljetstvo konferencije ‘Ima nade’

Crikvenica, 4. ožujka 2023. (IBA) – Prvi vikend u ožujku u osunčanoj Crikvenici ponovila se, po osamnaesti put, misijska konferencija ‘Ima nade.’ Organizatori su priredili bogat i poticajan program, dodatno blagoslovljen živim kršćanskim zajedništvom braće i sestara iz Hrvatske, Srbije, BiH, Austrije, Nizozemske, Kanade te vjerojatno iz još nekih zemalja. Osim u bogoštovnoj dvorani i hodnicima te na predivnom šetalištu crikveničke rivijere, zajedništvo se i ove godine događalo oko bogate i ukusne trpeze naših domaćina i domaćica iz Life Centra.

Ovogodišnji su govornici bili profesor Michael Brent (“Milost u Abrahamovu životu”, 2 poruke), te pastori Nathanael Špičak (“Zašto sam postavljen na Kreti”) i Dane Vidović (“Što stojite i gledate u nebo”). 

Ovogodišnje, kao i poruke prošlih godina, možete pogledati na YouTube kanalu (https://www.youtube.com/@imanade3600).

Na svakom su bogoštovlju bili doprinosi iz raznih gradova i službi. U petak su popodne Miljenko Bojčić-Bole i Momir Horvatek govorili o sportskoj misiji, koja kroz tri različite službe i inicijative polako poprima konture ozbiljnoga iskoraka prema obogaćivanju hrvatskoga društva ovim prijeko važnim naglaskom na utjecaj učeništva u sportu.

U petak navečer nakon bogoštovlja dogodio se spontani “jam session” koji su predvodili mnogi mladi glazbenici iz raznih crkava.

Zatim smo u subotu čuli podrobnije o sestrinskom radu u Srbiji, osnivanju crkava u Europi, ali i u Gospiću na što se po Božjoj milosti odvažio brat Božidar Crnković. Osim osobnih svjedočanstva, bili smo ohrabreni uključiti se u rad i brigu za siročad u Hrvatskoj i u Južnoj Africi.

Sve u svemu, ugodan i koristan vikend u zajedništvu braće i sestara diljem regije!

Izlaganja na konferenciji može se vidjeti ovdje.

Miroslav Balint-Feudvarski

(preuzeto s baptist.hr)

Ostale teme

Vijesti

Pastor Tomislav Zorić u emisiji „Zajedno u duhu“

Vijesti

Tri dana koja su promijenila svijet

Vijesti

PEV uskršnja čestitka i poruka/EA Croatia Easter Greeting and Message

Vijesti

Izložba i panel “Prozori u ljepotu”

Vijesti

Stručni skup vjeroučitelja baptističkog i evanđeoskog pentekostnog vjeronauka „Stvoreni tako čudesno“

Vijesti

BC Zagreb – bogoslužje krštenja