Vukovar, 18. studenoga 2018. – Pod sloganom „Vukovar – mjesto posebnog pijeteta“ obilježilo se 27. obljetnicu tragičnih i bolnih događanja u gradu Vukovaru. I ove godine na tisuće ljudi  sudjelovalo je u Koloni sjećanja. Pridružili smo se povorci koja je kretala od vukovarske bolnice prema Memorijalnom groblju.
.
Više ili manje svi nosimo iskustvo progonstva i patnje, i ovim hodom pokreće se naše unutarnje biće i podiže se pogled vjere križu – simbolu patnje ali ljubavi i nade u kojoj se život ostvaruje. Hodali smo s drugima u tišini i suosjećanju prema svima koji su tijekom ratnih razaranja izgubili nekoga od članova obitelji i svojih bližnjih: oca, sina, majku, kći, brata i susjeda, …
.
Pogledom na križ molimo snagu Kristove pobjede za sve koji trpe, molimo utjehu svima u spomenu na bližnje i molimo milost Gospodina na sve nas po blagoslovu mira i života vječnoga!
.
Narod smo koji je tijekom povijesti iskusio patnju ali smo i narod koji je po snazi evanđelja s iskustvom opraštanja i poziva na pomirenje, što sve nas stavlja u sasvim novu poziciju – u nastojanju izgradnje boljeg i pravednijeg društva!
.
Matej Lazar Kovačević, nadglednik
.
  

(preuzeto s crkvabozja.hr)