Baptistička crkva (BC) Petrinja zahvaljuje široj obitelji u Kristu na ljubavi, velikodušnosti i spremnosti da nam se pomogne.

Javljamo vam da se situacija na području zahvaćenom potresom polako smiruje. Na stambenim objektima, većine vjernika BC Petrinja, nastala oštećenja nisu tolikih razmjera kako se to činilo kada smo nakon razornog potresa, u šoku, procjenjivali vlastitu štetu. Ipak, nekoliko obiteljskih kuća i stanova trebat će potpunu obnovu.

Neizmjerno smo zahvalni Bogu što nam je sačuvao živote i spasio nas veće nevolje od ove te zahvaljujemo svima vama na velikodušnim donacijama. Radujemo se narednih dana polako vratiti svojim kućama.

Prve pošiljke pomoći koju smo primili podmiruju naše trenutačne potrebe. Hvala vam puno za vašu brigu i suosjećanje! Molimo vas, imajte strpljenja s nama i dajte nam vremena kako bismo mogli  napraviti točnu procjenu štete i javiti vam na koji način možete pomoći ciljano.

Dok čekate nove vijesti, nosite nas u molitvi za Božju mudrost i vodstvo u ovoj situaciji u kojoj smo se iznenada našli. Blagoslivljamo vas imenom Isusa Krista, Stijene koja se ne pomiče!

Timothy Ivan Špičak, pastor BC Petrinja