Zagreb, 2. listopada 2013. (IBA) – U Kristovoj crkvi u Kušlanovoj u Zagrebu, održana je sjednica predsjedništva Protestantskog evanđeoskog vijeća.

Sjednica je započela komemoracijom za Mladena Jovanovića, dosadašnjeg glavnog tajnika PEV-a, koji je svojim odlaskom u vječnost ostavio za sobom veliku prazninu prije svega u svojoj obitelji, Vijeću Kristovih crkava u RH, a tako i u PEV-u gdje je dugi niz godina služio kao glavni tajnik. Prisutni su svojim sjećanjima na Mladena i molitvom zahvale, odali počast čovjeku koji je iza sebe ostavio brojna započeta, neka dovršena kao i još mnogo nedovršenih djela.

Na obimnom dnevnom redu sjednice našla su se razna događanja u članicama PEV-a oko Dana reformacije i o tome će mediji biti uskoro izviješteni zajedničkim priopćenjem. Razmatrana je mogućnost da Franklin Graham posjeti Hrvatsku i održi niz evangelizacijskih večeri. Načelno je takva ponuda prihvaćena, a o daljnjim pripremama i dogovorima ovisi kad će se i u kojem obimu događanje ostvariti. Za siječanj 2014. priprema se znanstvena konferencija o Isusu koja će također uključivati i evangelizacijske večeri. Pripreme su u tijeku, a PEV će biti jedan od co-sponzora konferencije.

Svjetska evanđeoska alijansa (WEA) sljedeće godine u listopadu organizira Godišnju skupštinu u Seulu u Južnoj Koreji. Planira se dolazak i hrvatske delegacije, a PEV će biti glavni koordinator priprema. WEA okuplja oko 650 milijuna evanđeoskih kršćana širom svijeta, a u Seulu se očekuje oko 5000 sudionika.

Najveći dio sjednice posvećen je promjenama Statuta kako bi se otvorila mogućnost pristupa novim članicama i njihovom aktivnom sudjelovanju u radu PEV-a. Također su raspravljana i druga tehnička pitanja otvorena iznenadnim odlaskom Mladena Jovanovića.