Čast nam je objaviti da će Biblijski institut dovršiti publikaciju novog komentara Novoga zavjeta prije Božića 2020. godine. Za ovaj projekt dobili smo posebna sredstva od naših partnera u Istočnoeuropskoj misiji i jedno donatora iz Amerike.

Komentar, Riječ koja preobražava, vrhunac je dugogodišnjeg rada profesora s Abilene Christian Sveučilišta. U prijevodu Gorana Medveda s Biblijskog instituta, to će biti prvi novi komentar na cijeli Novi zavjet iz evanđeoske perspektive objavljen na hrvatskom jeziku u četrdeset godina. Velika većina publikacija u biblijskim studijama na hrvatskom jeziku je od strane katoličkih znanstvenika.

“Velika nam je čast što možemo ponuditi ovaj alat propovjednicima, učiteljima i vjernicima iz Hrvatske; pouzdani, vjerni biblijski nauk koja će im pomoći tumačiti i primijeniti Božju riječ u svojim zajednicama i u vlastitim proučavanjima. Planiramo imati javno lansiranje ove nove knjige početkom 2021. i pozvati vas da dođete proslaviti Božju dobrotu s nama!”, rekao je Perry Stepp, direktor instituta.
Biblijski institut objavio je prije nekoliko godina prvi svezak komentara, seriju eseja na biblijske teme.

BIZG očekuje da će u sljedećih nekoliko godina objaviti sveske komentara Staroga zavjeta.  

(Izvor Biblijski institut, Zagreb)