Poštovani,

obavještavamo vas da će se 02. srpnja 2022. u 19:00 h održati promocija knjige „Kako se zove tvoj Bog?“ autora, brata Maria Bošnjaka.

Promocija će se održati u prostorijama Tajništva EPC u RH na adresi Kosirnikova 76, Zagreb.

U prilogu dostavljamo plakat, a informaciju možete proslijediti dalje.

Mario Bošnjak rođen je u Mostaru 03.03.1964., a obratio se 1990. g. u Švicarskoj. Do sada je radio na prijevodu nekoliko knjiga (Poderani veo, Mariologija ili kršćanstvo…), a osim najavljene svoje prve autorske knjige, u pripremi su još dva naslova (Kriza  i Neuvjerljivi kršćanin).

Mario je putujući propovjednik, pisac, teolog, oženjen i otac jednog sina. Živi i radi u Švicarskoj.

Knjiga „Kako se zove tvoj Bog?“ je teološke naravi:  apologetski evangelizacijsko štivo obogaćeno autobiografijom samoga autora. Djelo je neobično zato što se u njemu nalazi čak devet recenzija. Evo nekih isječaka iz recenzija da se sami uvjerite što vas čeka u ulozi čitatelja:

“Poučno, iscrpno i praktično… Nije ovdje mjesto niti je moguće razglabati svu ovu opširnu i rijetko bogatom literaturom iscrpnu problematiku, ali mora se reći, da je Mario zadnje poglavlje, ono o islamu, obradio kao rijetko tko u novijoj literaturi, analizirajući jasno same sadržaje Kur’ana i ljudsku logiku i osnovna ljudska prava “(Dr. sc. Šimun Šito Ćorić);

“Djelo kakvo je napisao Mario nikad do sada nisam susretao. Zašto to tvrdim? Naime, ovo djelo me podsjeća na kompendij kršćanske teologije … Čim sam počeo čitati, podsjetilo me na apostola Pavla koji svoje poslanice piše u kombinaciji dogmatskog i parenetskog … Bitan i meni omiljen dio knjige su teme koje nas razdvajaju. Kako se i sam bavim ekumenskom teologijom, svidio mi se Mariov pristup problematici i određenih teoloških ideja koje su kamen spoticanja u zbližavanju među kršćanima … Posebnu ‘poslasticu’ nudi dio o kršćanima u žurbi … Slijedi poglavlje o ženi. Pročitao sam dosta široki opus tekstova različitih svjetonazora o ovoj temi. Moram naglasiti da ništa bolje do sada nisam pročitao. Mario konstruira svoju misao o ženi neopterećen bilo čijim svjetonazorskim stajalištima…”(Krešimir Gaćina, dipl.theol.);

“Mario se u ovoj knjizi pokazuje kao vrstan pripovjedač, kao odličan narator … Mario pripovijeda uvjerljivo i autentično. Ne služi se tuđim pričama nego uz pomoć događaja iz vlastitog života pokušava čitateljima objasniti neke velike istine. Mario Bošnjak Boga i čovjeka poima upravo kroz svoje propovijedanje te ova knjiga ima zapravo i blagu psihoterapijsku funkciju. Njegovo pripovijedanje je plemenito”(Dr.sc. Dalibor Milas)

Osim promocije u Zagrebu, ista će se održati i u Šibeniku, 30.06.2022. u 19:00 h, u Gradskoj knjižnici Šibenik. Dobro došli ste i tamo, ukoliko se zateknete na svom proputovanju ili vam je lokacijski bliže.

Knjigu možete naručiti na:

Email: mjbosnjak@bluewin.ch

Mob: 0041 76 58 63 243 (CH) ili 091 726 48 17 (HR)

Cijena s poštarinom iznosi 180,00 kn, a može se uplatiti na hrvatski žiro račun: HR5323400093235727603

plakat promocija-ZG

plakat promocija_ŠI