Draga braćo i sestre,

Evo u prilogu vam šaljem poziv na post i molitvu za RH. Molim vas da mi javite ako se želite uključiti u to osobno ili kao zajednica, te da ovo proslijedite na sve adrese nanovo rođenih kršćana, bez obzira na denominaciju.

Pozdrav i Božji blagoslov   Eva

Draga braćo i sestre,

Ovime vas pozivamo na zajedničku molitvu i post za Hrvatsku, za svaku regiju i županiju. Cijela zemlja je u takvom lošem stanju materijalno, moralno i duhovno da joj nikakvi političari ni stranke ne mogu pomoći već jedino naš Gospod.

U 2. ljetopisa 7:14 piše  … i ponizi se moj narod na koji je prizvano Ime moje, i pomoli se, i potraži lice moje i okani se zlih putova, ja ću ga tada uslišati s neba i oprostiti mu grijeh i izliječiti ću mu zemlju.

Možda je ovaj stih često ponavljan u posljednje vrijeme, ali da li smo svjesni da je u njemu silno Božje obećanje i rješenje za nevolje našeg naroda? Ipak Gospod ima uvjete za koje je odgovoran njegov narod:

–          Da se njegov narod ponizi  (jedan od načina poniznosti je odricanje od svjetskih želja i požuda i ulazak u post).

–          Da se njegov narod pomoli – nažalost često se molimo za svoje potrebe i možda bližnje u potrebi, ali trebamo moliti i zastupati cijelu našu zemlju iz sveg srca.

–          Da njegov narod potraži lice Božje – nažalost Njegov narod najčešće nema vremena za svog Gospoda, on dobija samo mrvice i ostatke, tražiti Lice Božje je namjenski odvojiti vrijeme za Njega i obnoviti svoj odnos ljubavi i odanosti prema Njemu.

–          Da se njegov narod okane zlih puteva – tako smo pravedni u svojim očima, a tako su nam često  svjetovne stvari toliko bitne da zauzmu Božje mjesto, kako teško prihvaćamo braću i sestre koji različito misle od nas, tražimo da nas sam Gospod preispita i pokaže naše puteve kojih se trebamo okaniti.

Zbog toga pozivamo sve koji žele, crkve i pojedince da se ujedinimo u 1 mjesečni post i molitvu za Hrvatsku. Post i molitva bi bila svakog petka u prosicu. A na početku 2019.g. bi tu molitvu završili 7-dnevnim postom i molitvom u prvom cijelom tjednu 07.-13.01.2019. kao davanje prvine za Gospoda. (Ako netko ne može uzeti taj tjedan može isto to učiniti slijedeći tjedan 14-20.01).

Teme molitve:

1)       Molitva za osobno probuđenje i probuđenje vjernih u Hrvatskoj

2)       Molitva za oproštenje grijeha našeg naroda i silno pohođenje Duha Svetoga

3)       Molitva za vlasti, da Gospod blagoslovi vlast svojom spoznajom, svojim strahom, i svojim sudom ( Božja vlast temeljena je na pravdi i pravednosti i neka on prosudi vlast te neka unaprijedi i poveća vlast svakome koji je pravedan i vjeran i neka makne sa vlasti svakoga koji kvari zemlju, koji je nepravedan i korumpiran).

U nastavku je tabela prema kojoj bi svakog petka molili za nekoliko županija u Hr. te tako obuhvatili cijelu Hrvatsku.

Molim svakoga tko se želi uključiti da se javi na eva.oaza@gmail.com, te će svim sudionicima biti proslijeđen mail sa zajedničkim podacima, čime će kasnije svatko imati mogućnost skupno drugima javiti ono što im Gospod govori u danima posta i molitve – očekujmo da nam Gospod progovori!

Srdačni pozdrav uz obilje Božjeg blagoslova,

Prezbiterij EPC u RH

 

Popis županija u Hrvatskoj za koje molimo

1. petak  07.12.2018. – sjever
II KRAPINSKO-ZAGORSKA
V VARAŽDINSKA
VI KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA
XX MEĐIMURSKA
XXI GRAD ZAGREB
2. petak  14.12.2018. – istok
VII BJELOVARSKO-BILOGORSKA
X VIROVITIČKO-PODRAVSKA
XI POŽEŠKO-SLAVONSKA
XII BRODSKO-POSAVSKA
XIV OSJEČKO-BARANJSKA
XVI VUKOVARSKO-SRIJEMSKA
3. petak  21.12.2018.  – zapad / centar
XVIII ISTARSKA
VIII PRIMORSKO-GORANSKA
IV KARLOVAČKA
I  ZAGREBAČKA
III SISAČKO-MOSLAVAČKA
4. petak  28.12.2018.   –  jug
IX LIČKO-SENJSKA
XIII ZADARSKA
XV ŠIBENSKO-KNINSKA
XVII SPLITSKO-DALMATINSKA
XIX DUBROVAČKO-NERETVANSKA
U siječnju 07.-13.01.2019.  (ev. 14-20.01.)
Tjedan posta i molitve – davanje prvine svojih dana u novoj godini. Svakodnevni post i molitva za cijelu Hrvatsku