SPLIT – 12. svibnja 2018.

VIZIJA

Dan molitve kršćana različitih zajednica koji bismo jednom godišnje odvojili za molitvu i tako proširili svijest o potrebi ljubavi prema našoj domovini i narodu iz perspektive Božjeg Kraljevstva.

POVOD

Molitva je usmjerena za čitavu zemlju. Ipak, svake godine održava se u različitim dijelovima Hrvatske te bi se tom prilikom, osim za čitavu zemlju, moglo moliti i za regiju u kojoj se okupljamo. Ovoga puta molitva se održava u Splitu uz posebnu molitvenu dionicu za Dalmaciju, kao važnu regiju za Kraljevstvo u Hrvatskoj.

SVRHA

Kao kršćani u Hrvatskoj želimo osvijestiti vjernike o važnosti i utjecaju zajedničke molitve na našu zemlju. Želimo pred Gospodinom preispitati, točnije upoznati i objaviti Božji plan za crkvu i narod u Hrvatskoj te s ljubavlju i molitvom prionuti da se on ostvari. Jednako tako želimo se oduprijeti svakoj vrsti pokušaja da naš narod i zemlja zapriječe nakane koje Bog ima za nas.

MJESTO I VRIJEME

Split – Tvrđava Gripe; 12. svibnja 2018. subota u 11h – cjelodnevni program

PROGRAM

11.00h – Otvaranje – Pozdrav i uvodna molitva – Igor Vrgoč (EPC Split)
11:10h – Slavljenje – tim iz Dalmacije 1
11:30h – Poruka (15 min) i 1. molitvena dionica (30 min):
Laslo Hornjik i tim: Molitva za duhovno i nacionalno jedinstvo: “Jedno u Kristu ” – protiv polarizacije „sjever-jug“/“lijevo-desno“
12:15h – Pjesma slavljenja – tim iz Dalmacije 1
12.20h – Poruka (15 min) i 2. molitvena dionica (30 min):
David Kovačević – Crkva Božja: „Nada u zemlji beznađa“
Međudenominacijski tim mlađe generacije – vodi molitvu za mladu generaciju
(David K., Filip Grujić, Matija Gorjanec i drugi)

13:05h – RUČAK I DRUŽENJE

14.30h – Slavljenje – tim za slavljenje iz kontinentalne Hrvatske
15.00h – Poruka (15 min) i 2. molitvena dionica (30 min): Drago Zrno i i tim Riječ Života: – Molitva za vlasti i duhovnu klimu u zemlji.
15.45h – Gospodnja večera – Ivica Horvat (BCZ) i Zdenko Jovišić (Živa nada – Split – poslužuju voditelji iz Splita i Dalmacije)
16:00h – završna molitva za Hrvatsku (različiti voditelji svih crkava) *

(*predstavnici EPC, SBC, Saveza crkava Riječ života, Vijeća Kristovih crkava, Crkve Božje, neovisne kršćanske zajednice, REMAR, Crkva cjelovitog evanđelja i druge samostalne crkve i kršćanske udruge).

16:30 – pauza za kavu

17.00 – Molitva za Split i Dalmaciju – slavljenje, molitve, poruke – voditelji crkva Dalmacije – tim za slavljenje Dalmacija 3 i Zagreb

19:00 KRAJ

Koordinacijski tim

Jasmin Avdagić – Šibenik
Giorgio Grlj – Rijeka
Damir Alić-Šićko – Zagreb
Mladen Dominić – Varaždin
Laslo Hornjik – Šibenik
David Kovačević -Osijek